Спецсъд оправда Венцеслав Чамурджиев


Бившият общински съветник Венцеслав Чамурджиев е оправдан от Специализирания наказателен Съд, съобщи самият той пред Burgasnews.

Венцеслав Чамурджиев беше арестуван през месец ноември 2010г. за изнудване и лихварство. Той беше сочен за ръководител на организирана престъпна група с участници Георги Манчев и Тодор Овчаров, създадена с цел незаконна банкова дейност. Според обвинителния акт от 2007 г. до 4 ноември 2010 г. Чамурджиев е предоставял без разрешение суми в евро и лева на лица под формата на кредити срещу средномесечна лихва от 10%.

Чамурджиев беше е общински съветник от БСДП, бивш лидер на СДС и бивш съратник на Йордан Цонев. На 31 март 2014г., с решение на Специализирания Наказателен Съд – София, той и останалите двама са получили оправдателни присъди.

"Случилото ми се определям накратко като един от много скандални поръчкови удари, който предходния кабинет превърна в практика, с цел PR. Беше въпрос на време "балонът" над ГДБОП и Спецпрокуратурата да се спука и те да се провалят с "едно от първите знакови дела", заяви Чамурджиев.

Оправдаха Сретен Йосич за убийството на журналист

Предишна новина

Институциите упорито блокират борбата с конфликта на интереси

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.