Сочените за организатори на групата за финансови измами и тяхната счетоводителка остават в ареста


Специализираният съд остави в ареста сочените за ръководители на организираната престъпна група Йордан Моллов и Кирил Джабаров. В ареста остава и тяхната счетоводителка. Останалите трима обвиняеми бяха пуснати под домашен арест.

Групата беше задържана след акция на МВР и ДАНС. Според прокуратурата има хора, които били измамени с около 1 млн. лв. Още вчера от прокуратурата съобщиха, че групата заблуждавала хора, че ще им осигури закупуване на акции, които биха удвоили и утроили цената си, а днес от обвинението изтъкнаха, че има достатъчно данни, че Йордан Моллов и Кирил Джабаров са били с лидерска роля в организираната престъпна група, определена от свидетел като финансова пирамида. Двамата поставяли задачи, давали насоки за организиране на схеми за финансови измами.

Другите задържани - двама мъже и две жени, също са имали роля в групата, според прокуратурата. Едната жена била помощник-счетоводител и следяла движението на парите по различни сметки, а другата била ръководител на КОЛ-център, който осъществявал контакт с потенциални клиенти. Единият от задържаните мъже пък бил основното лице, което убеждавало клиентите да инвестират в акции още по-големи суми, а другият бил доверено лице на организаторите.

Днес в съдебната зала всички обвиняеми помолиха съда да не бъдат задържани, а според защитниците им на този етап не може да се посочи дали в действителност става въпрос за финансова измама, тъй като при търговията на фондовата борса: "вариантите са два: можеш да спечелиш, но можеш и да изгубиш".

Чистачки обраха пенсионер

Предишна новина

Не на шега: От 1 април отварят заведенията, но само, ако са с градина

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 1
    manuela de las | нерегистриран
    0
    0

    Аз съм най-щастливият човек в света, който получи моя заем от Personalloanesay@gmail.com днес. Вие, които се нуждаете от заем, можете да опитате, това е добра компания за заем

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.