Следовател е знаел за изчезналите тефтерчета на Златанов


Експертът Стефан Бечев, от чиято чанта изчезнаха тефтерчетата на Филип Златанов, каза в предаването "Преди всички", че следовател е знаел за кражбата преди информацията да добие публичност чрез медиите.

След като е подал сигнал на тел.112 и на следващия ден е подал жалба в 6-то РПУ експертът е имал контакт и със следовател.

Следователят беше в командировка по това време, така че съм контактувал с друг следовател от Следствения отдел на Софийската градска прокуратура. Това стана преди да излязат публикациите в медиите, обясни Бенчев.

Той каза, че е описал подробно инцидента с кражбата в полицията, но не знае дали е нарочно или е инсцинирано с конкретна цел.

Само службите, на които трябваше да предавам документите знаеха, че ги нося, сподели експертът.

Той уточни, че по една част от възложената му експертиза, работа е била свършена, но е имало необходимост от експерименти по друга част:

Това, което трябваше да се доработи са въпроси, по които досега не са извършвани изследвания. Първият въпрос, който е най-важният, има вече такива експертизи. Без тефтерчетата може да се отговори на останалите въпроси, ако се извършат изследвания на отделни фрагменти. В публичното простраство, доколкото виждам, има достатъчно фотоснимки. Предполагам, че и прокуратурата може да има снимки на съдържанието на тези бележници, така, че може да даде отговор, ако се извърши изследване.

Емил Димитров: Очаквах тефтерчетата на Златанов да изчезнат по-рано

Предишна новина

РБ предлага престъпленията на комунизма да влязат в учебниците

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.