След 17 г. прекъсване: В САЩ възобновиха изпълнението на смъртните присъди, екзекутираха чернокож мъж

След 17 г. прекъсване: В САЩ възобновиха изпълнението на смъртните присъди, екзекутираха чернокож мъж
Снимка: Pixabay

 

Американските власти екзекутираха мъж, осъден за предумишлено убийство. Той е първия чернокож, екзекутиран, откакто това лято беше възобновено изпълнението на смъртни наказания на федерално ниво след 17-годишно прекъсване, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес. Кристофър Виалва е бил на 19 години, когато през 1999 г., заедно с други членове на местна банда в Килин, щата Тексас, убил съпрузите Тод и Стейси Багли от щата Айова. Той е екзекутиран със смъртоносна инжекция в затвор в щата Индиана.
Това е седмата екзекуция на федерално ниво в САЩ тази година и втората тази седмица, след като практиката бе възобновена от правителството на президента Доналд Тръмп. Екзекуцията беше извършена в момент, когато в САЩ има протести срещу полицейската жестокост срещу чернокожите, а страната се бори с неравенствата в системата на наказателното правосъдие.

Калина Чапкънова: Нямат основание критиките, че главният прокурор не е достатъчно ангажиран с корупционни дела

Предишна новина

Българин е убит в Сиатъл

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 1
    Ъ сегъ | нерегистриран
    0
    0

    Ъ съгъ ни паднаха като на воле другарите от най демострато демократична сбирщина ФАЩ Кът имате все още смъртна присъда у фаща къща Ай сиктир Късаме всекакви дипломатически и търговски взаймотношения докато станете ора цивилизовани а не канибали Външно що спинкате Оня евреин и подлога евреиска Георг Георгиев немали да се из ка по въпроса с некакви си права Или той се из ква чак кога еврейчетата стават на калъпчета сапунчета

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.