Ситнилски: Съдебната система е корумпирана. Пенгезов има доказателства


"Съдебната система е корумпирана. Не съм оформял никакви центрове във Висшият съдебен съвет. Аз като по-опитен изисквах да има ред и дисциплина. Колегата Пенгезов има повече доказателства". Това каза Камен Ситнилски, бивш зам. главен прокурор и член на ВСС, пред Нова тв.

"Сотир Цацаров не го намесвам в игрите, защото е главен прокурор", каза в предаването гостът.

"Знам за сигналите срещу бившия шеф на ГДБОП Станимир Флоров, но те дойдоха на по-късен етап. Ние работихме много добре с главния комисар Калин Георгиев. Аз лично не мога да твърдя, че Флоров е корумпиран. Трябват доказателства", смята Ситнилски.

"Съгласен съм, че хората виждат и се невъоръжено око гадостта в системата. По-лошо е, че никой не прави нищо да се промени към по-добро. Цацаров трябва да се захване с престъпленията на високите етажи, а да остави кметовете за по-натам", смята Ситнилски.

Той призна, че до 15-20 дни ще има решение по обжалването на уволнението му.

"Прокурор Роман Василев е интересна фигура, но не искам да го коментирам. Възлагах му задачи, но получавах само това, което очаквах донякъде", каза Ситнилски. Той е убеден, че в прокуратурата и съда има много честни хора.

За корупцията били виновни най-вече политиците, защото те са тези, които трябвало да се борят с нея, смята бившият зам. главен прокурор.

Дело за кражба на касетофон се точи близо 12 години

Предишна новина

18-годишен е задържан за двойното убийство в Джебел

Следваща новина

Коментари

2 Коментара

 1. 2
  | нерегистриран
  6
  0

  Божее , съдебната система била корумпирана , но той лично не.Ми ти какъв беше в тая система бе тарикат и на какво ниво?И я поясни в какво се изразяваше реда и дисциплината -който служа и изпълнява поръчките ти е О.К. , а който не яде дървото!!!

 2. 1
  Така е,Ситнилски, | нерегистриран
  3
  -1

  за Флоров няма доказателства. Ресторантът му в Боровец е наследствен на фамилията му в с. Гъмзово, Видинско.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.