Син на съдия получи две години условно заради марихуана, удар и ухапване на полицаи


Такова наказание постанови Софийският градски съд (СГС) спрямо Марк Стайков. 28-годишният младеж, син на съдията от Върховния касационен съд (ВКС) Евгений Стайков, е подсъдим заради отглеждане на марихуана и нанасяне на лека телесна повреда на двама полицаи - удар с юмрук и ухапване.

Освен това съдът осъди Стайков да заплати 1500 лв. обезщетение на единия от служителите на МВР. Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване и протест пред Апелативния съд.

Според обвинението Стайков е нанесъл телесна повреда на полицаите по време на задържането му през февруари 2015 г. заради притежание на наркотични вещества с цел отглеждане и разпространение на марихуана. От обвинението се разбира още, че Стайков е участвал в престъпна група за отглеждане на марихуана, но не подлежи на наказание, защото доброволно е съобщил на властта всички известни му факти и обстоятелства за дейността на престъпното сдружение.

Подсъдимият е живял като наемател в жилище на бивш полицай. Спрял да плаща наема и сметките, но отказвал да се изнесе, припомня случая БНТ. Собственикът на жилището заедно с негови колеги полицаи опитали да влязат вътре, като разбият вратата с бормашина. Опитът не успял, но седмица по-късно след сигнал, че в гардероба на жилището се отглежда марихуана, се провела полицейска акция, при която Стайков бил задържан.

Процесът срещу него започна в началото на юни 2016.

Днес в съдебната зала се разбра, че Стайков не помни да е удрял и хапал полицаи. Подсъдимият заяви пред съда, че те не му се легитимирали.

Варненските митничари остават в ареста

Предишна новина

Евродокладът: Брюксел ни дава шанс да се отървем от мониторинга до края на годината

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 1
    | нерегистриран
    3
    0

    Нема да се плашите , "независимия български съд " може и да прави грешки в някоя от инстанциите , но най-най-най справедливия ВКС е безгрешен!Там със сигурност ще се докаже , че марихуаната е подхвърлена , всичко е постановка на хазяина-милиционер и сие фатмаци и всъщност те са ухапали този нямащ нищо общо със случая човек за да докажат , че са полицейски кучета защото са нямали с какво да му се легитимират , като син на някой си и това няма нищо общо с тати!После едно делце по ЗОДОВ , обезщетение за причинени дългогодишни душевни терзания и нечовешки мъки от преживения стрес , като незаконно обвинен и всичко ще си дойде на мястото в милата родна действителност!

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.