Сигнал в прокуратурата срещу варненски роми-расисти


Скандирали "Българите на сапун" и заплашвали общински служители с убийство

Заместник-кметът на район "Младост" във Варна Цончо Ганев е изпратил сигнал до Районната прокуратура в града за расистки скандирания и заплахи срещу него и представители на администрацията, оправени от събралите се роми при днешното събаряне на опасни къщи в града, предаде БТА.

Става въпрос за група жители на квартал "Максуда", където е една от ромските махали на Варна. Тя се смята и от останалите роми в града за средище на мръсотия и престъпност.

Ганев посочи, че правоохранителната и правораздавателната система би трябвало да реагират, когато се отправят призиви българите да бъдат направени на сапун.

"Тези скандирания, както и заплахите за саморазправа, включително за убийство, отправени към кмета на района Христо Христов, към мен и другите служители на администрацията, станаха пред десетки свидетели, сред които и полицаи", посочи Ганев.

Той допълни, че се надява за случилото се да се самосезират и различните правозащитни неправителствени организации, включително Българския хелзинкски комитет.

"Редно е да бъдат предприети стъпки срещу подобно агресивно поведение и фашистки скандирания", посочи Ганев.

Според него не бива за най-малкото българите да бъдат обвинявани в расизъм и ксенофобия, а когато са подложени на тормоз, да няма реакция.

Общината почва да реже кабелите по нареждане на Прокуратурата

Предишна новина

Абсурд с жена в будна кома

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.