Шокиращи кадри бяха показани по време на поредното заседание на делото срещу акушерката Емилия Ковачева


Шокиращи записи от отделението за новородени на болница "Софиямед" бяха показани по време на поредното заседание на делото срещу акушерката Емилия Ковачева. Тя е подсъдима за опит за убийство на новородено. Процесът е почти на финала.

Според прокуратурата, над 30 удара с юмрук, длан и шише за мляко е нанесла по главичката на 4-дневната Никол по време на нощното си дежурство на 18 април 2015-а година Емилия Ковачева. На кадрите, които бяха показвани секунда по секунда в съдебната зала се виждаше жена с коса и фигура, приличащи на тези на подсъдимата. Днес по делото беше назначен антрополог. Родителите на Никол, която на 14 април ще стане на 2 години, напуснаха съдебната зала, за да не гледат записите. Прокурор Николай Христов ги нарече "шокиращи":

Виждате какви са биометричните данни на тази жена. Виждате и детенцето, то е новородено, на три дни. Аз се чудя как това дете наистина е издържало на тази агресия. Това видео е унищожително.

Ковачева не трепна, а адвокатът й Владислав Янев се усъмни в автентичността им:

Експертизата се прави на копие, което не се знае кое поред е, и кой го е правил.

На финала на делото Емилия Ковачева вече е и със служебен адвокат, заради честите спорове, в които влиза със съда и прокуратурата.

Очевидно най-доброто нещо, което може да прави адвокат Янев, е да иска отводи, коментира стратегията на защитата да иска отводи всеки път прокурорът по делото Николай Христов.

Освободиха Навални

Предишна новина

Издирват жената на Цветан Василев за арест

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.