Шофьор обижда пътници в столичен тролей, заплашва ги със саморазправа


Шофьор на тролейбус номер 9 обижда пътници, съобщи NOVA в сутрешния блок ''Здравей Българи''. Сигналът идва от един от потърпевшите. Според него водачът първо не спрял една от спирките, на която имало чакащ човек, който трябвало да отиде до светофара и чак тогава въпросният водач отворил вратите на тролея. Тогава започнала и вербалната агресия по адрес на гражданина, твърди още човекът заснел част от скандала. В този момент друг от пътниците вътре започнал да прави видеозапис на безобразното поведение на водача, а той започнал да  го обижда и да заплашва.

Случката се разиграла на 14 август на спирката на трамвая на площад „Сточна гара”. Автор на клипа е Антон Горинов. Той се прибирал към вкъщи с тролейбуса 22.30 часа. „Шофьорът подмина спирката на ул. „Поп Богомил”, където е кръстовището с „Г. С. Раковски” и бул. „Сливница”, на която чакаше пътник. На светофара превозното средство спря и той почука на стъклото. Пътникът се качи, а шофьора излезе от кабинката и агресивно започна да го бута, рита и обижда. При което аз се намесих и го попитах какво му е направил човека. Водачът се прибра в кабинката, а от там се чуваха руганти и псувни. Аз започнах да снимам. След това тролейбусът отново се върна на „Сточна гара”. Аз се подготвих да слизам, но вратите не се отвориха. Шофьорът излезе от кабинката, налетя ми, наричайки ме „мухльо” и ме заплаши със саморазправа”, обясни Горинов в "Здравей, България".

Той е подал жалба в ЦГМ. Началникът на тролейбусното депо „Надежда” Цветан Горанов разбрал за инцидента в късния следобед в петък. Шофьорът, срещу когото е сигнала, обаче е в отпуск. „Прегледах му досието, прегледах и клипчето. След като се върне от отпуск ще му вземем обяснение и ще предприемем мерки. Тези действия рязко контрастират с това, което искаме да са нашите водачи”, коментира той.

По думите му водачът има и други нарушения – пътни произшествия и нередовни курсове. Той има и предупреждение за уволнение. Работил е в ЦГМ от 6 години.

Атанасов, пак ли ти?

Предишна новина

Дете е с над 100 шева след зверско ухапване от куче

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.