Шофьор гази полицай, удря колата на районния прокурор


Младеж от Церово бе изправен пред съда за това, че не спрял на стоп палка, опитал се да прегази полицай, а след това се натресъл в колата на районния прокурор на Пазарджик Георги Кацаров. На 7 септември миналата година трима полицаи били изпратени да охраняват общоселския събор в Лесичово. По някое време там дошла компания от трима млади мъже. Яли, пили, след което се качили на колата. Зад волана бил Петър П. Полицаите наблюдавали поведението на младежите и видели, че пият алкохол. Тъй като униформените не успели да спрат управлявания от Петър П. автомобил, се отправили към Церово със служебния автомобил "Ситроен Берлинго", защото един от младежите бил от там.
Полицаите застанали на изхода на селото в посока Мухово, като спрели служебната кола перпендикулярно на пътното платно със запалени фарове и пусната синя лампа. Около петнадесет минути след полунощ, на 8 септември миналата година, те забелязали фаровете на кола, идваща от Мухово към Церово.
Единият от униформените застанал пред фаровете на служебния автомобил, които били включени, като освен това бил включен светлинен сигнал чрез подвижна лампа, монтирана на тавана на колата. Полицаят бил облечен в светлоотразителна жилетка и държал в ръката си служебно зачислена стоп палка по образец. В момента, в който идващият автомобил, управляван от Петър П., наближил, служителят на реда подал светлинен сигнал с фенер и със стоп палката, за да го спре за извършване на проверка. Колата обаче не спряла, а Петър П. дал рязко газ и се опитал да прегази полицейския служител, като създал непосредствена опасност за живота и здравето му. Униформеният отскочил встрани, за да избегне сблъсъка, като при преминаването на колата покрай него той разпознал Петър П.
Ченгетата тръгнали да го преследват в посока центъра на Церово. Преминавайки покрай едно от кръстовищата, полицаите видели лек автомобил с включена аларма. Установили, че Петър П. бил предизвикал катастрофа с колата на бащата на районния прокурор на Пазарджик Георги Кацаров. След обход из Церово полицаите открили лекия автомобил, управляван от Петър П. изоставен и заключен в черешова градина в землището на селото. Те продължили да обикалят с цел засичане на лицата, пътували в изоставената кола, като, приближавайки центъра на селото, полицейските служители забелязали черен "Фолксваген Голф 4", движещ се с много ниска скорост към изхода на селото, в посока автомагистрала "Тракия".
Полицаите сигнализирали по телефона на дежурния автопатрул на КАТ, който около два часа спрял въпросния лек автомобил след разклона за Лесичово. Констатирали, че на мястото до водача седял Петър П. Разпоредили му да слезе и да представи личната си карта за установяване на самоличността му. Той категорично отказал да изпълни разпореждането, като отправил нецензурни реплики по адрес на полицая и на колегите му и дори направил опит да удари го удари с ръка. Тези действия на Петър П. наложили употребата на физическа сила и белезници от страна на полицаите.
На първа инстанция Районният съд го освободи от наказателна отговорност и го осъди на 3 хиляди лева глоба. Последната дума обаче ще има Окръжният съд, който разгледа казуса преди дни и ще се произнесе в срок от един месец.

БНБ променя изискванията към фирмите за бързи кредити

Предишна новина

Видео: Децата в конфликт със закона не са престъпници, а жертви

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.