Шефът на ДАИ в Пазарджик вкара в затвора свои служители с превантивна цел


Шефът на Автомобилната инспекция в Пазарджик вкара в затвора свои служители с превантивна цел – да получат урок, че ако се подадат на корупция, ги чакат килии.

Част от служителите обаче се оплакали и началникът им е наказан. Инспектор, хванат с рушвет от 500 лева, става причината шефът на ДАИ да предприеме мярката. Осем служители влизат в затвора  преди половин година  и оглеждат обстановката отвътре.

"По-добре аз да ги заведа, отколкото полицията да ги закара там, темата беше такава, че  който взима пари, ще дойде тук, в затвора", обясни Владимир Добрев, началник на ДАИ-Пазарджик. Шефът на ДАИ влизал в затвора, когато работел преди години като следовател. Завършил е психология и искал да въздейства на психиката на подчинените си. "От дежурния офицер ни беше предложено, който иска да види една от затворническите килии и беше отворена една от килиите, мисля, че двама човека погледнаха само отвън, от вратата каква е обстановката", допълни Владимир Добрев.

Тежките врати и решетките стресират обаче служителка на ДАИ и тя подава рапорт срещу шефа си. Колегите й са лаконични. Хората, явили се на изпити в ДАИ, приветстват нестандартния урок.

След нагледния урок шефът на ДАИ е понижен в длъжност за половин година, обжалва и печели делото.

Размерът на допълнителното трудово възнаграждение е еднакъв за всички органи на съдебната власт

Предишна новина

Бивш руски министър бе осъден за корупция

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.