Шатката и Хосе задигнали пистолета на психолог в Софийския затвор?


Бегълците от пандиза Шатката и Хосе може да са взели оръжието на един от психолозите на Централния софийски затвор - Сергей Куртев. Пистолетът на униформения е изчезнало безследно от близо десетина дни, пише "Блиц". Ръководството подозира, че избягалите на 30 април пандизчии Николай Николов-Шатката и гватемалецът Хосе Мартинес са взели пистолета, преди да избягат. Липсата се установила при внезапна проверка. На въпрос къде му е зачисленото оръжие, Куртев не успял да даде смислено обяснение. Според правилата пистолетът би трябвало да стои в каса и да бъде под ключ или пък под прекия надзор на притежателя си, но при поискването го нямало - нито при психолога, нито пък под ключ. Самият Куртев също не успял да посочи местонахождението му.
Шефовете и администрацията на затвора подозират, че именно бегълците са взели със себе си пистолета на Сергей Куртев, преди да офейкат. Дали това е така, както и дали оръжието е откраднато, как е станало това и дали самият психолог го е дал на някого, ще стане ясно след края на проверката, уточняват служители от затвора.
Името на Сергей Куртев нашумя след смъртта на Пламен Куцаров, който почина мистериозно на 22 януари 2009 г, докато екип антимафиоти, ръководени именно от Куртев, го конвоира от Института по психология на МВР към ГДБОП. Куцаров бе задържан по подозрение, че има връзки с групата за отвличания "Наглите". Според сочения за килър №1 Валентин Янев-Бореца, Куцаров е бил убит заради близкото си познанство с него, както и затова, че Пламен не е посочил Бореца като лидер на бандата похитители. За смъртта на Куцаров пред съда са изправени бившите подчинени на Сергей Куртев от ГДБОП - Божидар Проданов и Ирен Вълев. Куртев бе призован като свидетел по делото.

Гонят мизерията с плакати на голи хубавици в Бургаския затвор

Предишна новина

Промените в кредитния закон раздвижват пазара

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.