Сезираме главния прокурор за корупция и престъпно бездействие във ВиК сектора


Сезираме главния прокурор за изнесените факти във ВиК сектора от министър Димитров. Водата е национално богатство и въпрос на национална сигурност. Това написа във Фейсбук лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Ето пълния текст на съобщението на лидера на БСП :

Сезираме главния прокурор за изнесените факти във ВиК сектора от министър Димитров.

Водата е национално богатство и въпрос на национална сигурност.

Министър Димитров изнесе в петък в парламента факти за безстопанственост, корупция, престъпно бездействие и умишлени действия на министри, областни управители и кметове, касаещи напоителни системи, язовири, ВиК инфраструктура, пречиствателни станции.

Той предупреди, че те ще доведат до водна криза в страната и водни бунтове.

Водата е национално богатство и въпрос на национална сигурност.

Сезираме главния прокурор за изнесените факти. Ще му предоставим стенограмата от заседанието, за да започне проверка за евентуални извършени престъпления от министри, от областни управители и кметове, както и от самия премиер Борисов за неупражнен контрол.

Обвинения за корупция по високите етажи на властта в Лондон

Предишна новина

Чехия разхлабва мерките срещу COVID-19

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

 1. 1
  Румен Петков за интервюто на ББ пред германския "FAZ" | нерегистриран
  0
  0

  Изразявам готовността си за разговор с журналиста на немското издание, за да посоча всички изречени от премиера лъжи.
  Това интервю е върхът на Борисов. Това е неговият шедьовър в дисциплината „политическа арогантност“ в стил „свободен гьонсуратлък“. Това е достижение, което няма равно на себе си. Този жалък измамник демонстрира пред велика Германия, че има ампутирано чувство за срам, че чувството за политическо неудобство му е чуждо. Германската публика трябва да има допир до истината и в интерес на авторитета на немското издание, то трябва да даде трибуна и да представи истинското виждане за нещата в спалнята на министър-председателя.
  Вестникът трябва да потърси отговор и на още няколко въпроса. Първо – защо бездейства българската прокуратура. Второ – защо българското Народно събрание месеци наред не откликва на настояването на ПП АБВ да се формира парламентарна анкетна комисия, която да разследва случая, защото една парламентарна анкетна комисия чрез НСО, чрез Института по криминалистика и криминология ще даде много бързо отговор на тези въпроси. Снимките от чекмеджето с 1 милион евро и няколко кюлчета злато бяха показани на 17 юни. Още на 20 юни предложих дамите, които са правили снимките, да бъдат наградени с „Пулицър“. 5 месеца му трябваха на страхливеца Борисов да признае, че това са снимки, правени от жени, които, видите ли, го разочаровали и той се преориентирал към мъжете. Значи, първо той е разочаровал жените, защото само жена, която е много разочарована, много недооценена може да направи такива снимки. Това е обидена жена, това е осквернена жена. Ако той, поради възрастовата си група, е решил да се преориентира, първата крачка я направи в петък. Те с министъра на околната среда се целуваха като прекалено близки хора. Държавата, в която излиза изданието FAZ, трябва да е наясно, че мълчанието им оттук-нататък ги прави съучастници на Борисов. Пропадането на Борисов се задълбочава. Ако Германия днес – канцлерът, парламентът и институциите в Германия, не разберат с какво явление си имат работа, това е много грозна оценка за тях – от това интервю нататък, за тях. Освен признанията за физическата преориентация на Борисов, имаме наистина нещо много впечатляващо – като му идвали гостенките, момчетата от НСО не им проверявал дамските чанти. Като гледа човек обема евра, защото той признава, че снимките отразяват истината. Тя трябва да е влязла със сак, защото вътре има един шкаф с пачки по 500 евра. Оставям настрани, че сакът трябва да е с усилени дръжки. Всички тези неща позорят не само България. От вчера нататък те позорят Европа – Европейската комисия, Европейския парламент, Съвета на Европа. Ако Европа и Ангела Меркел замълчат сега, това би било показателно, че типът управление на Бойко Борисов е приемлив.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.