Седем от ВСС предлагат дисциплинарка срещу Петър Стоянов

Седем от ВСС предлагат дисциплинарка срещу Петър Стоянов

Седем члена на Висшия съдебен съвет (ВСС) са изготвили предложение за образуване на дисциплинарно производство срещу бившия член на съвета, сега съдия Петър Стоянов, научи "Правен свят". Това става само пет дни, след като в. "Капитал" публикува снимка, на която се вижда Стоянов да вечеря октопод с бяло вино с подсъдимия по делата "САПАРД" Марио Николов.

За утре следобед е насрочено извънредно заседание на Етичната комисия заради казуса "Стоянов". Тогава съдията, който в момента е командирован във Върховния административен съд, трябва да бъде изслушан.

Ако обаче утре предложението за образуване на дисциплинарно производство бъде внесено на заседанието на съвета и бъде избран дисциплинарен състав, Етичната комисия ще трябва да прекрати преписката.

В петък в. "Капитал" припомни, че преди няколко месеца, именно като съдия във ВАС, той е бил докладчик по дело с фирма, свързана с брата на Марио Николов - Петър. Фирма "Лидерпак" е водила дело срещу "Агенция Митници" за пропуснати ползи, а Стоянов отсъжда в полза на фирмата на Петър Николов обезщетение в размер на 561 094 лв. което агенцията трябва да плати.

Прави впечатление бързата реакция на членовете на съвета, която бе разтълкувана от наблюдатели като "кризисен пиар", след скандалното уволнение на Камен Ситнилски. 

Още по темата

Натискът на изпълнителната власт върху съдебната имаше своя негативен ефект

Предишна новина

Държавни такси ограничават потърпевши да съдят лекари

Следваща новина

Коментари

19 Коментара

 1. 19
  до 17 | нерегистриран
  5
  0

  Да разбирам ли, че си се замечтал за "нескандалната" Марковска?

 2. 18
  ZORO | нерегистриран
  1
  0

  7 ot VSS KAKVO PRAVITE PO HUBAVO ZANIMAVAITEN SE S VACHIAT INPEKTORAT KUDETO NIKOI NE RABOTI POVE4E OT 2 4ASA NA DEN MURZEL MURZEL A KOGATO
  GI PITAME KAKVO RECHENIE STE VZELI AH IMAME MNOGO RABOTA POPITAITE SLED 5 MESECA NE GI E SRAM NAVUN S RITNIK I N P E K T O R A TA S R A M

 3. 17
  Георги Колев предложи за свой заместник Боян Магдалинчев | нерегистриран
  10
  -5

  До коментар [#12] от "":Георги Колев и Боян Магдалинчев обявиха като приоритет създаването на централен административен съд. Само завършил школата на МВР и юрисконсулт на горско - стопански комбинат, гр. Благоевград, могат да обявят за приоритет създаването на Централен административен съд, който да облекчи работата, като поеме част от делата. Новите кадри, които решават всичко, са от ВИФ „Георги Димитров“ и школата на МВР „Георги Димитров“ . СУ бе изместен от школата на МВР в Симеоново като фабрика за кадри на отговорни постове. Самата школа мина през странна метаморфоза от школа в институт през университет до академия, която ту даваше юридическа правоспособност, ту не. Тенденцията от такива назначения стана трайна, особено през последните три години и половина, откакто партия ГЕРБ бе на власт и нейното влияние е върху кадровия орган на съдебната система – Висшия съдебен съвет. Юристите от Симеоново продължават да попълват възлови ръководни места, свързани с гражданското и административното право.
  Създаването на нов Централен софийски затвор е наложително, тъй като само той би могъл да приюти доста от съдиите на Върховния административен съд (ВАС) и да разтовари задъхващата се от корупция и некомпетентност съдебна власт.

 4. 16
  до коментар 12 | нерегистриран
  4
  0

  Шопов отдавна правораздава в Пазарджик

 5. 15
  Съдийско търговско дружество с държавно участие в капитала | нерегистриран
  8
  -6

  До коментар [#12] от "":
  ..."Цяла България е пропищяла от ВАС АД"...Цяла България много отдавна е пропищяла от търговското дружество "Върховен административен съд - Георги Колев" - еднолично дружество с неограничена безотговорност.

 6. 14
  й | нерегистриран
  4
  -1

  Поредна излагация за системата.Необходима е бърза проверка и решение на ВСС.Тези комунистически издънки/тоя и предходния-Ситнилски/, са резилът на системата

 7. 13
  станчо | нерегистриран
  4
  -2

  лицето трябва да се уволни

 8. 12
  | нерегистриран
  16
  -5

  А бащата на корупционната схема - Георги Колев? Няма ли да го питате защо държи вече близо година и половина във ВАС "магистрат", който никога преди това не е гледал административни дела? Мислите, че не си "делкат" ли? Кой разпределя делата в Трето отделение? Не е ли Румяна Монова, която беше скандално наложена от Георги Колев за зам.предедател, който я остави две години да влиза в един състав с мъжа си Георги Георгиев и да си гледат делата един на друг за да не се дели рушвета на повече. Цяла България е пропищяла от ВАС АД, но дай на ВСС да се занимава с някакви мюрета, като тоя идиот Стоянов. Интересно дали ще го разкомандироват? Интерсно какво правят другите "надарени" от предходния ВСС - Шопов (Специализиран апелативен съд дето не им трябват съдии), Радка Петров (ВАП) и Кипринска (НСлС, която явно няма да се откаже докато дъщеря и Слава Тъпото не стане шеф на ВКС)

 9. 11
  Корумпе до корумпето. | нерегистриран
  15
  -6

  Седем от ВСС предлагат дисциплинарка срещу мекерето Петър Стоянов, а осемнайсет са съгласни и споделят поведението на корумпето, защото са същите като него.

 10. 10
  Уморената от цензуриране и самоцензуриране журналистика. | нерегистриран
  6
  -4

  До коментар Муха [#8] от "":Политик и муха се убиват с вестник, а не магистрат. В България само мухи убиват с вестниците си. Виж само каква е банковата политика през последните години....Тук някой магистрат да е убит с вестник? Не! Такива като съдия Петър Стоянов убиват обществото в България.

 11. 9
  | нерегистриран
  1
  -6

  До коментар [#3] от "до някои предатели във ВСС":много си прост.Да не си юриста на годината дето отменя решенията на ВСС.Голям разбирач на процедура си .

 12. 8
  | нерегистриран
  5
  -13

  Политик и муха се убиват с вестник.Крадливи , тъпи , нагли и корумпирани магистрати със снимки.Явно "Правен свят" имате нещо против тази световна практика.Що не вземете да се прекръстите на "Платен или подкупен свят".След всичките ви напъни в защита на Свинилски , сега и на тоя цървул новото име ще ви пасне, като шамар на циганин.То бива плюене по ВСС ама вие де оливате.Когато заслужават да , няма лошо , но когато наистина трябва да направят нещо , защо е нужна тая зле прикрита злобна ирония.Жалка картинка сте , но иначе ни забавлявате , спор няма , особено "топ анализаторката" Ралица.

 13. 7
  :-):-) | нерегистриран
  8
  -5

  Това е седморката на Блейк :-) Направо 24-мата да си внесат предложението, така ще е максимално юридически издьржано, според техните крехки правни познания :-)

 14. 6
  9888А | нерегистриран
  9
  -3

  Може и в морето да го хвърлят за храна на октоподите.

 15. 5
  ------ | нерегистриран
  13
  -3

  Браво на колегите!Да бъде изгонен или направен на луканки!

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.