САЩ депортират ускорено нелегални имигранти


Американското Министерство на вътрешната сигурност издаде нови строги разпоредби за започване на повсеместна акция срещу нелегалните имигранти в страната, предаде АП. Тя е срещу почти всички 11 милиона чужденци без право на пребиваване.

Тръмп: Депортирам 2-3 милиона нелегални имигранти веднага

Министерството обнародва два документа, които предвиждат опростена схема по депортиране на нелегални имигранти.

Остава обаче в сила директивата на предишната администрация, според която не подлежат на изгонване млади хора, пристигнали в САЩ с децата си и получили образование в страната. В момента в САЩ има около 750 000 души от тази категория.

В съответствие с новите мерки, ако едно лице не може да удостовери, че е живяло в САЩ през последните 2 години, подлежи на ускорена процедура по депортиране. Министърът на вътрешната сигурност Джон Кели нареди на граничните патрули и имиграционните служители да депортират колкото е възможно по-бързо всички нелегални имигранти, които открият. Изключенията ще се правят главно по отношение на деца.

Тръмп подписа за стената. Мексико каза: Няма да платим

Най-напред ще бъдат депортирани осъдени имигранти, както и лица без документи за пребиваване, срещу които са повдигнати или може да бъдат предявени обвинения.

Също така Кели нареди незабавно започване на подготовката за изграждането на стена по протежение на южната граница на САЩ с Мексико.

Новите мерки са в рамките на обещанието на новия президент Доналд Тръмп да започне да депортира милиони имигранти, главно от Мексико и Централна Америка. Те не са пипани по времето на президента Барак Обама, тъй като са третирани като спазващи закона дългогодишни жители на САЩ.

Седем души загинаха при нападение в Пакистан

Предишна новина

Съдът в Добрич осъди мъж, пласирал фалшиви долари

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.