Само в "24 часа": Трима нападнали бившия военен, четвърти осигурил колата


Четирима души са били замесени в нападението над бившия военен вчера в столичния кв. "Връбница", научи ексклузивно "24 часа". Трима от тях са преки извършители, а четвъртият е осигурил колата. Той и двама от нападателите са задържани, а последният се издирва.

В понеделник около 16,15 ч Стоян Тосев се прибирал от работа, когато по негови думи двама маскирани го нападнали пред вратата на дома му. Удряли го, той паднал по стълбите и със законно притежавания си пистолет ексвоенният ранил Тони Обретенов в крака. Мъжъ е с богато кримидосие и е осъждан. Заедно с него в нападението участвали Найден Найденов и Цветан Любенов. Именно Любенов е човекът, който все още се издирва от полицията.

Отвън тримата избягали с кола, собственост на Денислав Стоилков. По данни на "24 часа" мъжът не е знаел за грабежа. Той дори бил пуснат от полицията, но по-късно прокуратурата го задържа за 72 часа.

Стоилков познава Тасов заради бизнеса си. Мъжът държи хранителен магазин и купува цигари и алкохол на едро от ексвоенния. Тасов държи склада от 17 г.
Предполага се, че тримата нападатели са познавали Тасов. Мислели, че в себе си носи парите от оборота. По данни на "24 часа" мъжът нямал поръчки за под 2000 лв.

Засега прокуратурата не е повдигнала обвинения на Тасов. Запознати обаче споделиха, че той рискува най-голямо наказание.

За нанесената средна телесна повреда Тасов може да отнесе до 4 г. затвор, ако прокуратурата го обвини, а съдът прецени, че е превишил пределите на неизбежната самоотбрана. В същото време нападателите му рискуват до 3 г. решетки за грабеж.

Ако Тасов получи обвинение, неговото дело ще е отделно от това на нападателите му. Те са обвинени от Софийската районна прокуратура. Тъй като деянието на Тасов е по-тежко, ако се стигне до съд, обвинителите ще са от Софийска градка прокуратура.

"Чакаме медицински и балистични експертизи, за да преценим дали и какво обвинение да повдигнем", сподели за "24 часа" висш прокурор.

Искат постоянен арест за 14 митничари от "Капитан Андреево"

Предишна новина

Друга България е все пак възможна

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.