Ръководството на прокуратурата се включи в кампанията за закупуване на апарат за плазмофереза

Ръководството на прокуратурата се включи в кампанията за закупуване на апарат за плазмофереза
Главният прокурор и още десетки магистрати и служители дариха безвъзмездно кръв през април, снимка:ПРБ

Главният прокурор Иван Гешев и ръководството на прокуратурата подкрепиха благородната инициатива на Асоциация на прокурорите в България и Камара на следователите за организиране на спешна дарителска кампания за закупуване на апарат за плазмофереза. Със закупуването на устройството ще бъде подпомогнато дарението на плазма, нужна за спасяването на живота на пациенти с тежко протичаща инфекция от COVID-19, съобщиха от държавното обвинение.

„Още в началото на пандемията много прокурори, следователи и съдебни служители се включиха в благотворителите кампании по кръводаряване и събирането на парични средства, с които бяха подпомогнати медици и лечебни заведения, ангажирани с лечението на коронавируса. С увеличаването на заболелите, наш дълг е отново да подкрепим нуждаещите се. Този път можем да го направим като дарим средства за да се подпомогне навременното животоспасяващо преливане на рековалесцентна плазма, особено когато расте и броят на желаещите да дарят съдържаща антитела плазма“, пише в обръщение на прокуратурата.

Главният прокурор Иван Гешев и ръководството на ПРБ също ще се включат в спешното набиране на необходимите средства за закупуването на апарат за плазмофереза и неговото дарение на болница в нуждаещ се регион.

„Използваме случая, да благодарим и за бързата реакция на магистратите, преболедували COVID-19, които вече откликнаха на призива за дарение на рековалесцентна плазма в Центъра по трансфузионна хематология на Военномедицинска академия“, казват още от държавното обвинение.

Дарителска сметка:

УНИКРЕДИТ БУЛБАНК

IBAN: BG33UNCR70001524198694

BIC: UNCRBGSF

Титуляр : Камара на следователите

Основание: Дарение за апарат за плазмофереза

Още по темата

Валерия Велева: С полумерки няма да стане! Трябват драконовски забрани!*

Предишна новина

Върховни магистрати от САЩ: Преброяването на „закъснели“ бюлетини е противоконституционно

Следваща новина

Коментари

4 Коментара

 1. 4
  | нерегистриран
  2
  -1
  До коментар #2 от "Simishimgi | нерегистриран":
  Откъде никнат толкова много незадоволени тролове? Дръжте се прилично и... намерете си някаква работа!

  Гледам, че си си сложил автобиографията, ама си пропуснал да напишеш и нещо по темата.

 2. 3
  ?!?! | нерегистриран
  2
  -2

  Днес ББ бълна сред всички простотии и проницанието “работата носи свобода”. Arbeit macht frei. Дали изобщо на някого ще направи впечатление това? Употребата на нацистки символи в 21 век в ЕС….Mein Gott!!!

 3. 2
  Simishimgi | нерегистриран
  5
  -5

  Откъде никнат толкова много незадоволени тролове? Дръжте се прилично и... намерете си някаква работа!

 4. 1
  | нерегистриран
  8
  -11

  Това не е новина! Новина ще е, ако някой ден по време на псевдопандимията управляващите свършат нещо полезно за народа. А да му точат кръвта - това го правят всеки ден: досега в преносен, а вече и в буквален смисъл!

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.