Руският самолет се е разпаднал във въздуха


Руският пътнически самолет, който се разби на полуостров Синай, се е разпаднал във въздуха, съобщи изпълнителният директор на Междудържавния авиационен комитет (МАК) на Русия Виктор Сороченко след оглед на мястото на инцидента.

Засега е рано да се правят изводи за причините за катастрофата, уточни обаче той.

Самолетът се е разпаднал във въздуха и фрагментите са се разпръснали на голяма площ (около 20 кв. км), допълни Сороченко.

Самолет "Еърбъс 321" на руската авиакомпания "Когалимавиа", изпълняващ полет 9268 Шарм ел Шейх – Санкт-Петербург, катастрофира на 31 октомври близо час след излитането, на 100 километра южно от административния център на провинция Северен Синай – град Ел Ариш, недалеч от населеното място Ел Хасна. В самолета пътуваха 217 пътници и седем души екипаж. Няма оцелели.

Междувременно Федералната служба на Русия за контрол на транспорта (Ространснадзор) нареди на авиокомпания "Когалимавиа" да спре полетите си с машини "Еърбъс 321", докато не бъдат изяснени причините за катастрофата и докато не вземе необходимите мерки за подобряване на сигурността на полетите, съобщи ТАСС.

Руският министър на извънредните ситуации Владимир Пучков каза, че най-внимателно ще бъде изследван голям район с площ от 16 квадратни километра.

Руската транспортна прокуратура съобщи, че преди фаталния полет до Шарм ел Шейх екипажът на катастрофиралия самолет е минал през медицински прегледи и не са били установени никакви проблеми.

Русенка осъди банка да ѝ върне 9734 лв. по заем

Предишна новина

Блъснаха човек от екипа на кандидат за кмет на Дряново, проверяват симулиран инцидент

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.