Роднини на починала от рак осъдиха козметичен гигант за $72 млн.


Съдът в щата Мисури наказа топ производителя на козметика Johnson & Johnson да заплати $72 млн. на роднините на жена, починала от рак. Искът срещу Johnson & Johnson бил подаден от семейството на жителката на Бирмингам в щата Алабама Жаклин Фокс, която починала от рак на яйчниците през октомври 2015 година на 62-годишна възраст.

Близките на Жаклин били категорични, че болестта се развила вследствие на факта, че жената ползвала козметиката на американската компания (в това число средства за интимна хигиена и бебешка пудра) над 35 години. Съдебният състав определил иска за основателен и признал маститата компания за виновна, обвинявайки я в мошеничество и укриване на информация за това, че продуктите могат да нанесат непоправима вреда за здравето.
От Johnson & Johnson са заявили, че са разочаровани от присъдата, но не уточняват дали ще обжалват решението на съда. По данни на Ройтерс срещу Johnson & Johnson са подадени няколкостотин искове.

Според пострадалите компанията, преследвайки продажбите, е скрила от клиентите си, че някои от продуктите могат да предизвикат рак, което всъщност става основание за присъдата и наложената глоба срещу Johnson & Johnson.
Компанията Johnson & Johnson е основана през 1886 година и е един от най-големите производители на козметични и санитарно-хигиенни материали, както и на медицинско оборудване. Тя заема 37-о място в списъка "Fortune 500", в който са включени най-големите компании на САЩ. /Марица.бг

Обвиниха българин и холандец за трафик на хероин за 2,1 млн. лева

Предишна новина

Военен отчет за всички българи от 18 до 32 г.

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.