Родителите на бебето Чарли Гард прекратиха съдебната битка за съдбата му


Родителите на болното бебе Чарли Гард днес прекратиха съдебната битка за съдбата му.

Адвокатът на семейството заяви пред британския Висш съд, който отново разглежда делото, че "за Чарли е твърде късно. Щетите вече са нанесени", предаде "Ройтерс".

Адвокатът обясни, че родителите са решили да прекратят съдебната битка, защото нови изследвания са показали, че детето е претърпяло необратии мускулни увреждания. В изявлението му още се казва, че предстои родителите да обсъдят с болницата как ще бъде позволено на детето да си отиде от този свят.

Пред съда майката на Гард каза, че той би могъл да има нормален живот, ако е бил подложен на експерименталното лечение по-рано. "Решихме, че търсенето на лечение вече не е в негов интерес. Решихме да пуснем сина си да си отиде... Чарли имаше реален шанс да се оправи. Никога няма да разберем какво щеше да се случи, ако беше подложен на лечението", заяви пред съда тя.

Делото за Чарли Гард бе подновено, след като лекарят в САЩ, чието експериментално лечение искаха да опитат родителите на детето, отиде да го прегледа в болницата в Лондон. Случаят се превърна през последните месеци в един от най-внимателно следените от медиите и съда казуси, засягащи правото на достъп до експериментално лечение, оценката на шансовете от подобна процедура и тежестта на мнението на специалистите.

Съдебната битка се разгоря до такава степен, че в един момент адвокатът на семейството заплашваше да съди болницата за похищение на детето. Лекарите отказваха да освободят 11-месечния Чарли Гард с различни мотиви, включително че - въпреки добрите намерения на родителите си - той може да се окаже заложник на експеримент с оспорвани качества.

Президентът се превърна в НЯКОЙ

Предишна новина

Асеновградският районен съд потвърди ареста на Перата

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.