Разкриха незаконна рафинерия край Летница


Полицията разкри нелегална рафинерия за гориво. Стигнал ли е този дизел до колите ни? Между 60 и 150 тона дизелово гориво са излизали на месец от незаконна рафинерия в Летница, заяви за Нова окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков.

В сградата е открита инсталация за преработка на петролни продукти, добре оборудвани съоръжения и голямо количество цистерни, в които се е съхранявал готовият дизел. Според специалистите сградата е оборудвана като една нормално действаща рафинерия. При влизането на проверяващите, работниците вътре се разбягали.

Прокуратурата все още не знае с какви документи цистерните, доставяли петролните продукти, са се движили из страната и откъде са внасяли горивото.

"Най-вероятно тук са спирали не малък брой леки, тежкотоварни автомобили вероятно и селскостопанска техника които са ползвали готовата продукция", обясни Валентин Вълков, окръжен прокурор на Ловеч.

В петък близо 25 тонна цистерна е била заснета в района на незаконната рафинерия в момент, в който разтоварвали петролни продукти.

"При установяването на собственика на недвижимият имот, същият заяви, че в сградата няма нещо, което да представлява интерес за полицията, ДАНС, за прокуратурата, тъй като това авторемонтна работилница. В събота сутринта беше преценено, че са на лице достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер, което наложи, влизането в сградата", добави още окръжният прокурор Валентин Вълков.

На място е открита инсталация, чрез която продуктите са преработвани в дизел. При влизането на екипите в сграда е имало и работници, които обаче са успели да избягат.

"Отпочнаха се първоначални процесуално-следствени действия, оглед на местопроизшествието, издирване на лица, които имат отношение към това производство, съответно техни разпити", каза още окръжният прокурор.

Районът на незаконна рафинерия е под постоянно полицейско наблюдение, а сградата е запечатана, иззети са проби от цистерните.

Две министерства започват проверка, която трябва да установи има ли дъмпинг на пазара на горива у нас. Повече по темата гледайте във видеото.

Историческите промени вървят гладко - прокуратурата остава съветска

Предишна новина

Рядко ДНК разкри гоцеделчевец като убиец и изнасилвач

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.