Разкриха група за отвличания в Бургас


30-годишен бургазлия е бил отвлечен, измъчван и насилван три дни в Сливен. Насилниците са се опитали да източат банковите му сметки. Днес сливенския районен съд остави за постоянно в ареста похитителите, мъж и жена. Третият участник в престъплението е задържан, но все още се събират данни за съпричастността му към деянието.

Пострадалият мъж е международен шофьор и в началото на годината се запознал в интернет с млада жена. Превеждал ѝ пари. На 8 септември ѝ отишъл на гости в Сливен, обаче бързо се скарали за нещо и в този момента в къщата нахлули двама маскирани мъже. Те го завързали със свински опашки и облепили устата му с тиксо.

След това започнали да го бият. издевателствата продължили 3 дни.

Любомир Петров, Апелативен прокурор: Взимат му двете банкови карти, принуждават го да им каже кодовите и се опитват по метода на он лайн банкиране да приведат суми от неговата сметка в тяхната. За късмет не успяват, като накрая взимат двете карти, двата мобилни телефона и сумата, която той имал в себе си - 200 лева.

Насилниците поставили маска на главата на изтезавания, качили го в автомобила, с който дошъл в Сливен и го зарязали в местност извън града. По - късно той сигнализирал в полицията. Диана Кунчева от Сливен, която подмамила международния шофьор, и съучастникът ѝ били задържани.

старши комисар Димитър Величков, Директор на ОДМВР-Сливен: Диана. 30 годишна, добре позната на сливенската полиция. Лице което употребява наркотични вещества. Другият извършител е също криминално проявен, познат също много добре на полицията в Сливен. Лежал е в затвора, регистриран е за кражби, за грабеж и за наркотици, разпространение на наркотици. В условията на условна присъда извършва друго престъпление.

Ако се докаже вината им, за извършеното деяние се предвижда лишаване от свобода до 12 години.

Задържаха 72-годишна пенсионерка за телефонни измами

Предишна новина

Таванът за плащанията в брой да е 5 хил. лв. поиска отново финансовото министерство

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.