Разкриха две лаборатории за марихуана, задържани са четирима, други двама се издирват


Поредната успешна операция по противодействие на производството и разпространението на пловдивските криминалисти е проведена под ръководството на Окръжна прокуратура - Пловдив.

Действията са осъществени на територията на Клисура и пазарджишкото село Звъничево. След получена оперативна информация за лица, занимаващи се с отглеждане на марихуана в Клисура, служителите от ОДМВР Пловдив предприели проверка в неработещ цех на търговско дружество. 

На мястото е открита модерно оборудвана и добре замаскирана лаборатория за производство на марихуана. Незаконната фабрика е била снабдена с осветителна, вентилационна, поливна и отоплителна система. 

В помещението са намерени растения от рода на конопа, както и суха марихуана. Открити са и уреди за измерване на влажност и температурата. 

В хода на процесуалните действия са събрани данни за съпричастност на няколко лица от Карлово и Пазарджик. Предприети са претърсвания и изземвания на адреси в Пазарджик и областта.

При последвали действия в с. Звъничево е открита още една лаборатория, разположена в помещение от жилищна сграда. При претърсването са иззети 47 растения от рода на конопа в напреднал стадий на растеж. Към момента са задържани четирима по ЗМВР. Други двама, съпричастни към извършваната дейност, са обявени за издирване.

ВАС насрочи делото за видеонаблюдението на изборите

Предишна новина

Задържаха 20 мигранти и 4-ма трафиканти край Нови хан

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 1
    max | нерегистриран
    0
    0

    Все конкуренти на контролирания пласмент, който обилно снабдява търсенето в България, откакто измениха НК с отпадане на личната употреба по настояване на самия Борисов, тогава Гл. Сек. на МВР, и цената, съответно, скочи десетократно, тъкмо когато той с Цветанов тръгнаха да правят политическа партия. Марихуана на пазара в България се предлага обилно и все повече хора се напушват

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.