Разиграват в съдебна зала ракитовското убийство


Следствен експеримент как точно се е случило убийството на ракитовеца Христо Камберов ще проведе Окръжният съд в Пазарджик. Мъжът почина през декември, след като бе намушкан с нож от своята бивша тъща Райна Кокарчева. В злополучния ден Камберов отишъл пред дома на екссъпругата си и започнал да я заплашва, че ще я трепе. Райна излязла навън, за да го успокои. Дала му и цигара.

В един момент обаче Камберов извадил нож, разказа в съдебната зала обвинената в убийство жена. Изплаших се, видях, че не държи добре ножа и му го избих. След това го взех и го боднах, призна Кокарчева пред съда. Не съм искала да го убивам, та той е баща на трите ми внучета, проплака жената.
На следващото заседание по процеса съдът ще разиграе повторно инцидента, за да се отстранят неяснотите. Според юристи обаче това много трудно може да се случи в съдебната зала.

Следствен експеримент се прави на същото място, където е станал инцидентът, по същото време и при същите условия, коментираха пазарджишки адвокати. Освен това трябва да се намери мъж, който да има същите физически данни като убития Христо Камберов. Дори дланите на пострадалия и човека, който ще участва в експеримента, трябва да са с еднаква големина, обясниха юристи.

Магистрати държат да участват в избора за шеф на върховния съд

Предишна новина

Добра и лоша новина за хазарта

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.