Разбиха ''ферма'' за криптовалута и арестуваха двама мъже

Разбиха ''ферма'' за криптовалута и арестуваха двама мъже
Снимка: Pixabay

Служители на полицията в Кюстендил са открили "Ферма за добив на криптовалута" в града, съобщиха от полицията. 

Полицейските служители трябвало да окажат съдействие на електроразпределително дружество при влизане в обект, неправомерно присъединен към електроразпределителната мрежа. "На място е установено оборудване с висока стойност", каза говорителят на полицията Катя Табачка. В помещението са били двама мъже от столицата - на 38 и на 31 години, които са наематели на обекта.

Добивът на криптовалута изисква големи количества електричество, тъй като обикновено във една ферма има десетки компютри с мощна конфигурация. Именно сметките за ток са основната спънка пред много ентусиасти да започнат добив на крипто валута. Последвали са процесуални действия в други два обекта - в Кюстендил и в село Ваксево, наети от същите двама мъже. Единият от обектите е бил във фаза оборудване, а в е имало подготовка за осъществяване на дейност.

Двамата мъже са задържани с полицейска заповед за 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство под прякото ръководство на Районната прокуратура в Кюстендил, като са назначени и множество експертизи.

Силистренски сайт пусна фалшива новина за проверка от прокуратурата на детски център, който не същестува по документи

Предишна новина

Премиерът с нови ударни икономически мерки срещу кризата от COVID-19

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.