Първо място за България на полуфинала на престижното състезание за младши магистрати THEMIS

Първо място за България на полуфинала на престижното състезание за младши магистрати THEMIS
Отборът на Националния институт на правосъдието, снимка:НИП

Отборът на Националния институт на правосъдието спечели първо място на полуфинала на престижното състезание за младши магистрати THEMIS, организирано от Европейската мрежа за съдебно обучение на тема „ЕС и Европейски наказателен процес”. Състезанието се проведе в онлайн формат на 5 май 2021г.

Отборът в състав от младшите съдии Господин Тонев, Славена Койчева и Теодора Карабашева, представи темата „Съдебното видеосътрудничество по трансграничните наказателни процедури. Предложения за установяване на европейски стандарти и платформа за провеждане на видеоконференции“. Ръководител на отбора е постояненият преподавател по наказателно право и процес, съдия Ангелина Лазарова.

Международното жури е било впечатлено от актуалната тема, оригиналната писмена разработка, професионално представената презентация и убедителните отговори на българските участници.

За отличното представяне на отбора е допринесла професионалната помощ и съдействие на съдия Светослава Колева, на съдия Марияна Лазарова, съдия Мариета Неделчева, доц. д-р Ива Пушкарова, доц. д-р Боряна Мусева, гл. ас. д-р Георги Няголов и Димитър Абрашев.

В периода 7-10 декември 2021г. в гр. Лисабон, Португалия, предстои да се проведе големият финал на състезанието. Сега подготовката на отбора продължава, а стремежът към още победи е по-голям от всякога.

Още по темата

И ръководството на прокуратурата сезира евроинституциите за политическия натиск над съдебната система от "новите" в НС

Предишна новина

Екзекуцията на спецсъда и заточението на неудобни съдии са безпрецедентни*

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 1
    Повод за гордост и надежда! | нерегистриран
    9
    0

    https://www.ejtn.eu/Catalogue/EJTN-funded-activities-201911/THEMIS-2021-Semi-final-A-EU-and-European-Criminal-Procedure---TH202101/

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.