Пуснаха с "подписка" и третия от докторската фамилия от Дупница


Кюстендилският окръжен съд постанови по-лека мярка за неотклонение - "подписка" за Николай Карастоянов, обвинен в убийството на Николай Радев - Отвертката, известен като един от гардовете на т.нар. братя Галеви от Дупница. Убийството беше извършено на 11 март, а като съизвършители на престъплението бяха посочени д-р Владимир Карастоянов и двамата му сина – Николай и Иван.

Първоначално и тримата бяха хвърлени в ареста, но по-късно апелативните съдии в София измениха мерките на бащата стоматолог и на по-малкия му син на "подписка", а д-р Николай Карастоянов остана под домашен арест. Предвид здравословно му състояние и предстоящото лечение съдът в Кюстендил уважи искането на обвинения и също му наложи "подписка".

"За момента въпросът е да се лекувам, защото имам тежки заболявания и искам да запазя здравето си. Тече следствие, ще има дела. Аз съм невинен и дано се докаже и в съда", заяви Николай Карастоянов. Месеци след извършеното убийство и повдигнатите обвинения срещу тримата от лекарската фамилия няма внесен обвинителен акт в съда, още се бавят и резултатите от назначените по досъдебното производство експертизи, които трябва да установят от какво е починал бившият гард на Галеви и дали някой от докторската фамилия е съпричастен към това.

Фандъкова: Наложена е финансова корекция за депото за отпадъци, ще заведем иск в съда

Предишна новина

Германски магистрати: Евровотът може да бъде анулиран

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.