Пуснаха на свобода затворник, излежаващ 505-годишна присъда


В зашеметяващо преразглеждане на присъда на мъж, осъден на повече от пет века зад решетките за ненасилствено престъпление, съдия в Лос Анджелис сряза присъдата до изтърпяното време и нареди незабавното му освобождаване, съобщи Си Ен Ен. За Хуан Карлос Сереси, осъден за пране на пари, чиято прогнозирана дата на освобождаване от федералното бюро на затворите беше 8 юли 2419 г., съдията Стивън В. Уилсън изненадващо нареди да бъде освободен „незабавно“.След като излезе, Сереси ще бъде обект на тригодишен срок на контролирано освобождаване, съгласно заповедта на Уилсън.
 "Това е чудо", каза Сереси, след като чу новината от дъщеря си Пати Мауер, каза тя пред Cи Ен Ен. 46-годишната Мауер каза, че баща й е бил зад решетките от тийнейджърска възраст, но е останал неразделна част от живота на нейното семейство. „След всички тези молитви и цялата тази надежда той не може да повярва“, добави Мауер.
73-годишният Сереси беше един от четиримата обвиняеми, осъдени на 505 години зад решетките през 1991 г. за пране на пари от кокаинов картел.
Сереси, заедно с братята Вахе и Назарет Андонян и Раул Вивас, бяха осъдени за подпомагане на прането на повече от 300 милиона долара от наркокартел чрез техните компании за благородни метали и обмен на пари. Сереси, считан от съдиите за най-малко виновен от подсъдимите, работи като служител на Вивас.

 

Хванаха автобус с туристи към Рилския манастир, въпреки забраната

Предишна новина

Кого защитава всъщност ССБ – адвокатите и подсъдимите или съдиите

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.