Пускат на свобода англичанин, задържан за блудство


Окръжен съд – Бургас не уважи предложението на Окръжна прокуратура – Бургас да бъде взета мярка за неотклонение задържане под стража на Алън Доу, който е разследван по досъдебно производство за блудство с малолетни. Той е поданик на Великобритания, постоянно пребиваващ в България. Окръжна прокуратура – Бургас поиска ареста му, тъй като е привлечен като обвиняем за това, че през периода от месец септември 2013 г. до края на април 2014 г. в с. Оризаре, община Несебър, е извършил блудствени действия с 3 ненавършили 14-годишна възраст момичета.

Адвокатът му пледира той да бъде поставен под домашен арест предвид възрастта, здравословните му проблеми и затрудненията за комуникация в затвора. Окръжен съд – Бургас намери според събраните в досъдебното производство данни извод, че може да се направи обосновано предположение Доу да е извършил престъплението, за което е привлечен да отговаря. По българското законодателство то се наказва с лишаване от свобода от 5 до 20 години.

Съдът обърна внимание на факта, че обвиняемият е поданик на друга държава, който трайно се е установил да живее в Република България. Съдът не приема наличието на опасност той да се укрие и да затрудни работата на разследващите органи. Предвид възрастта на обвиняемия съдът прецени, че не съществува и опасност той да извърши друго деяние. С тези мотиви Окръжен съд – Бургас прие, че не е необходимо на Доу да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража.

След изтърпяване на взетата спрямо него с полицейско разпореждане мярка за неотклонение задържане под стража за 72 ч., той ще бъде освободен. Съдът обърна внимание на държавното обвинение, че ако прецени за необходимо, то може да наложи на Доу друга мярка за неотклонение. Определението на Окръжен съд – Бургас може да бъде протестирано и обжалвано, като въззивното дело в Апелативен съд – Бургас е насрочено за 5 юни 2014 г. от 14.00 ч.

В Бургас започна дело за изборна търговия на гласове

Предишна новина

Съпругът на убитата с камъни бременна пакистанка удушил първата си жена

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.