Протестиращите в София отново блокираха Орлов мост


Спокойно и без инциденти премина 66-ият пореден антиправителствен протест в столицата под надслов: "Нас не ни е страх". 

След традиционното си шествие от площад "Независимост" по булевард "Цар Освободител" протестиращите блокираха движението на ключовото кръстовище на Орлов мост за малко над 2 часа. 

Малко след 20 ч. вечерта, от трибуната пред президентството адв. Николай Хаджигенов от т.н. "отровно трио" коментира днешното изказване на премиера Борисов :

„Казва, че е склонен да преговаря с нас. Ние сме изразили нашето мнение, че не преговаряме с терористи. Утре ще дадем ясен отговор и не, няма да му представим министри не за друго – ние имаме хора, достойни да се справят със всяка една роля, особено с тъпата роля на министри в Министерски съвет на Борисов, но въпросът към него е, аджеба, той какво ще разбере от нашето обяснения - не ми дава мира от днес на обед“.

Хяджигенов допълни, че на брифинг на площад "Независимост" от 18 часа ще стане ясна датата на третата част от т.н. "велико народно въстание".

На фасадата на Народното събрание бяха прожектирани изказвания на депутати и членове на правителството.

Исканията на протестиращите остават неизменни - оставка на правителството на Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев, дистанционно гласуване, предсрочни избори, свикване на Велико народно събрание за промени в Конституцията.

Димитър Ганев: Oставката на правителството е по-вероятната от тази на главния прокурор

Предишна новина

Ким Чен Ун екзекутирал петима служители, критикували го

Следваща новина

Коментари

3 Коментара

 1. 3
  Фондация "Ханс Зайдел" | нерегистриран
  3
  0

  Бойко Борисов и партийната върхушка в ГЕРБ са в състояние на паника. Причината е, че цели структури на партията напускат. Положението е направо трагично. Затова лидерът Борисов се втурва да пътува из страната, за да спасява каквото е останало от местните организации. Това съобщиха напуснали членове на управляващата политическа сила.Сериозен разнобой има и в партиите от коалицията.
  Международният отзвук за протестите в България, настояванията за оставка на Борисов и главния прокурор Иван Гешев и обявения граждански поход срещу мафията и корупцията в управляващите кръгове, допълнително разклаща ситуацията с кабинета. Положението е по-зле дори от това, което се коментира в средите на протестиращите. Управляващите досега успявали да прикрият някои истини за съотношението на силите власт – опозиция, но има проучвания за вътрешно ползване, които говорят за истинска катастрофа. Оттам и големият страх, че ако се стигне до предсрочни избори и те се проведат честно и по правилата, ще лъсне грандиозния провал на налагания през последните няколко години модел.

 2. 2
  Сънародник | нерегистриран
  2
  0

  Поредното престъпление на мафията под егидата на Чехльо!
  Вижте добре лицето росен плевнелиев, преди да почнете да пишете вицове за него, защото нещата са абсолютно сериозни. Този вампир с изключителни връзки вследствие на бандитската си дейност в Германия (в която имаше черен печат да не влиза в нея след като вкарваше и експлоатираше незаконно наши строители веднага след промените/ и Австрия освен всички други негови престъпления към страната ни е начело и на схема, в която са включени външната министърка Захариева, нейният архитектен мъж и посланиците Шекерлетова и Сираков в Берлин и Виена за приватизацията на българските имоти в Германия и Австрия като става въпрос за сума от над ЕДИН МИЛИАРД ЕВРО печалба за тях плюс 30 процента за бойко борисов и местни величия, подкрепящи както винаги досега откакто РБ е член на ЕС начинания, чрез които крадат милиони. В далаверата са включени продажбите на посланическите резиденции и разрушаването на посолските комплекси в последния момент преди ГЕРБ и Патриотарите да паднат от власт с цел след събарянето там да се изградят частни жилища и офиси, на които цената на кв.м. е над 15 хиляди евро. Може да си представите за какъв грандиозен „проект“ на мафията иде реч… Поради тази причина нашите сънародници в тези държави освен оставките на борисов и гешев настояват за незабавното отстраняване от властови позиции на посочените дотук лица, както и носенето от тях на съответната съдебна отговорност. Затова и днес в Берлин и Виена се проведоха протестно шествие по централните улици на австрийската столица и митинг в Берлин. Освен посочените искания, българите в Австрия и Германия подписаха писмо до правната комисия в Народното събрание с искане и за промени в Избирателния кодекс. Те настояват за създаването на МИР Чужбина, гласуване по пощата, както и система за електронно гласуване по най-бързия начин, като промените трябва да станат факт още при служебния кабинет за да се проведат първите честни избори в България за последните години.
  Очаква се към тази петиция да се присъединят и протестиращи наши сънародници в останалите немскоговорящи страни и региони на Европа – Швейцария, Люксембург, Лихтенщайн и Южен Тирол.

 3. 1
  КК | нерегистриран
  1
  0

  Кампанията на вестник „Труд“ срещу „преместването“ на Парламента трябва да бъде подкрепена, поне тази битка трябва да бъде спечелена.
  Натрийте им носовете.
  Това ще бъде, извън всичко друго, и удар по ненаказуемата глупост.
  Стига са дрънкали за „Език на омразата“, докато бълват глупости.
  Езикът на глупостта е далеч по-разрушителен.
  Спрете „преместването“, което, всъщност, си е една гаменска експроприация на важен знак на Българското Време.
  От години и него искат да приватизират за собствените си нужди.
  Тия не си знаят силата – утре може да преместят и държавата.
  В небитието – за където са си най-подходящи.

  ***

  МЕСТЯТ ПАРЛАМЕНТА – ВМЕСТО СЕБЕ СИ ДА ПРЕМЕСТЯТ НЯКЪДЕ

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.