Протестираха условната присъда за тираджия, убил човек на пътя


Окръжна прокуратура-Монтана внесе в съда протест срещу присъдата, с която подсъдимият по делото турски гражданин С. Чакър е признат за виновен.

Държавното обвинение счита, че наложеното от съда условно наказание от три години лишаване от свобода с изпитателен петгодишен срок, за извършеното от подсъдимия тежко престъпление, не съответства на изключително високата степен на обществена опасност на деянието и на последиците му. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София, цитирани от "Фокус".

С небрежното си поведение като водач на МПС, с рисковото и безотговорно шофиране, подсъдимият Чакър предизвикал тежко транспортно произшествие, довело до смърт и осакатяване на множество хора.

Независимо от признаването на вината и провеждане на делото по реда на съкратеното съдебно следствие, ОП-Монтана счита, че следва да бъде наложено ефективно наказание.

Присъдата в този й вид не отчита обществената опасност на престъплението - жертвите и пострадалите от него и претърпените от тях болки и страдания.
Според прокурора, изготвил протеста, практиката да се налагат условни наказания за транспортни престъпления, особено тези довели до човешки жертви, е порочна и неправилна. Така не се постигат целите на наказанието и на генералната превенция.
Окръжна прокуратура – Монтана предлага изменение на първоинстанционната присъда, като бъде увеличен размерът на наложеното наказание и същото да бъде изтърпяно от подсъдимия Чакър ефективно.

Министерският съвет прие проекта за антикорупционен закон

Предишна новина

Безработна майка на 4 деца обра съседката и избяга в чужбина

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.