Протест пред 5-то РПУ в София


Граждани протестираха пред сградата на 5-то РПУ в София, заради случая със задържаните младежи, обвинени в побой на мигранти, миналия вторник, в района на Сточна гара. Тогава арестуваните петима младежи се оплакаха от побой в сградата на 5-то РПУ.

Тази вечер пред това полицейско управление се събраха предимно приятели и роднини на задържаните младежи. Майката на едно от децата каза:

В това Районно управление не за първи път се случва такова нещо. Лично го познавам поне от 6 г. това момче. Гарантирам, че ако дъщеря ми тръгне с него, нищо няма да й се случи. Няма да я нарани, няма да попадне в някаква лоша ситуация. Аз гарантирам за това момче. Но сега, като го видях в какво състояние е ...Това, което съм чула от него, мисля, че е най-добре той да го каже. Все пак си имат адвокат и аз не смея да говоря.

Хората, събрали се пред 5-то РПУ поискаха обяснение от началника на райнното комисар Николай Василев за действията на служителите. От своя страна той беше категоричен, че насилие срещу младежите в сградата районното управление не е имало. Протестиращите тази вечер обещаха да продължат да се събират, ако случаят не намери разрешение.

С бюлетините без плик референдумът може да е задължителен

Предишна новина

Пращат двойния убиец от Пазарджик в психиатрия

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.