Прокурорът Митко Игнатов оцеля в морска катастрофа - бил на круизния кораб в Дарданелите


Шестима старозагорци и общо около десетина българи са станали очевидци на катастрофата на круизния лайнер "Селестия Кристъл" и руски танкер в протока Дарданелите в събота. Сред оцелелите на кораба е и старозагорския прокурор Митко Игнатов, който пътувал заедно със съпругата си.

"Беше стряскащо, събудихме се около 2 часа сутринта мебелите в каютата бяха преобърнати, хладилника беше в средата на стаята, а кораба се усещаше, че се носеше по водата и се въртеше", разказа Игнатов.

Той сподели, че не се уплашил, макар да изпитал безпокойство когато капитанът на кораба съобщил за инцидента по уредбата и призовал за спокойствие.

"Винаги казват, че няма опасност, за да няма паника, но ние тръгнахме към палубите да видим какво става", сподели прокурор Игнатов. Едва в 21 часа обаче ги свалили на брега край полуостров Галиполи. Видял с очите си пробойната в носа на кораба, нанесена от танкера едва при евакуацията. Неспокойство изпитал когато от отдушниците в каютата започнал да се носи задушлив дим от гориво.

За щастие инцидентът се разминал без пострадали и всички били невридими. От вида на сблъсъка той смята, че и двамата капитани носят вина.

Сблъсъкът станал в протока Дарданели близо да град Галиполи на връщане от круиза из гръцките острови, който си подарили старозагорското семейство. Корабът бил на гръцка компания, с кубински аниматори и украински персонал, но плавал под малтийски флаг.

На борда имало 853-ма пасажери от 44 нации, а екипажът наброявал 354 души.
Неприятно и дълго било връщането към Стара Загора, първо трябвало да стигнат Истанбул, а от там с автобус се прибрали едва в неделя вечерта.

Все пак от компанията, собственик на катастрофиралия кораб обещали да ги компенсират като върнат парите или осигурят безплатен круиз през 2016 г.

Осъдиха Маникюра за имот, купен с пари от проститутки

Предишна новина

Съпругата и бащата на Илия Павлов са били сътрудници на ДС

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 1
    джон силвър | нерегистриран
    1
    -1

    Да се върнем в недалечното минало, когато този същият герой, порядъчно пиян, на 18.11.2006 г. по пътя от с. Ловец за град Стара Загора предизвиква ПТП с друга кола, като застигайки я блъска отзад. Полицейският дрегер показва 1, 62 промили алкохол в кръвта му. Значи,героят от Дарданелите, условно да го наречем Убитко Игнатов е бил сериозно подпийнал. Пресата отразява случая, но не и продължението му. По това време за това престъпление, а то категорично е такова по чл. 343 б ал. І от НК, се е предвиждало наказание до 1 година лишаване от свобода.Убитакът твърди пред полицаите, че хората от другата кола са му взели ключовете и са го ограбили, а в действителност той е искал да избяга със своя автомобил и затова ключът му е бил отнет. За да не блъсне още някой. И сега драги читателю, ако на това Убитаче са му дали наказание пробация, кажи ми кои са били смегчаващите вината обстоятелства: застигането и блъскането на друга кола в пияно състояние, опита да избяга от местопроизшествието, лъжата, че е бил ограбен и му било причинено комоцио и не си спомнял случилото, помощта на окръжния прокурор на Стар Загора по това време Николай Божилов. Г- н Цацаров знае ли за този подвиг и нечуван героизмъм от страна на именно ТОЗИ ИМЕННО УБИТАК? Защо това лице,(или оббратната страна на лице) работи все още в окръжна прокуратура - Стара Загора и подрива и без това разклатения авторитет на прокуратурата на РБ? Защо?

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.