Прокуратурата ще иска постоянен арест за членовете на престъпната група от района на Козлодуй


Специализираната прокуратура ще поиска постоянен арест за членовете на престъпната група, действала в района на Козлодуй. Заловени са седем души, а други двама се издирват.
Разбитата група е имала широк спектър от престъпна дейност - отвличания, рекет, лихварство и разпространение на наркотици.
"Тази група е изключително брутална. В един от случаите на отвличания и в други случаи по отношение на пострадалите лица са извършвани сексуални извращения", каза ръководителят на специализираната прокуратура Иван Гешев.
За преодоляване на страха сред пострадалите и местното население, в акцията са участвали от Бюрото за защита на свидетели, обясни говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Събрани са свидетелски показания пред съдия по всички повдигнати обвинения
Ръководителят на ГДБОП Ивайло Спиридонов сподели, че разследването е продължило две години. "В абсолютно всеки един голям град в България съществуват такива групи, които тормозят местното население. Един от нашите приоритети е да ги елиминираме", каза Спиридонов.

Ново от ценоразписа на морето: 2225 евро за ритник на камериерка

Предишна новина

Училищен директор сниман с GSM как блудства със седмокласничка

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.