Прокуратурата се заема с измамата на онкоболни в Тайланд


Прокуратурата се зае със сигналите за измама на онкоболните българи в Тайланд. Проверява се мистериозната смърт на 34-годишната Ева Иванова, за която вчера ви разказахме в bTV Новините. Младата жена почина при съмнителни обстоятелства зад граница, след като близките й платиха 80 000 долара за лечението.

Смърт по непредпазливост - така е образувано делото за смъртта на Ева, чието тяло още е в Тайланд. Разследващите ще събират доказателства за измамни схеми, извършвани у нас и в чужбина по сигналите и на другата пострадала българка - Татяна Василева. Един от близките й е убеден, че в схемата е замесена фирмата "Израел консулт", която е уредила лечението.

Собственикът на консултантската фирма твърди, че при постъпването на болните българки в Тайланд настъпили усложнения и затова се наложило да плащат допълнително.

Татяна и Ева са заминали да се лекуват със специална терапия, прилагана от доктор Майкъл Харной. Екип на bTV се свърза с болницата в Тайланд, където са били, но оттам отговориха, че при тях такъв лекар няма.

Обвиниха още журналисти от закрит британски таблоид за подслушване

Предишна новина

След като прокуратурата разреши, Венелина Гочевa придобива "Труд" и "24 часа"

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.