Прокуратурата се зае с търговията с кръвна плазма на черно

Прокуратурата се зае с търговията с кръвна плазма на черно
снимка:БГНЕС

Софийска районна прокуратура (СРП) се самосезира във връзка с материал, излъчен в ефира на една от националните телевизии, относно нерегламентирана търговия с кръвна плазма, съобщиха от държавното обвинение.

От материала, излъчен в ефира на телевизията, става ясно, че журналисти се срещат с търговци на кръвна плазма в двора на една от големите столични болници, за да търсят плазма. Търговците им обясняват, че имат познати, преболедували COVID-19, които могат да дарят плазма. Те съобщават, че кръвната плазма ще струва 4000 - 5000 лева. След това се уговарят сделката да бъде извършена на следващия ден. Няколко часа по-късно търговците на кръвна плазма се свързват с журналистите, за да съобщят, че са намерили потенциален дарител.

Според материала излъчен в телевизията уговорката била търговците да се свържат с екипа на телевизията, за да се уточнят с „мнимия син на измислена жена, нуждаеща се от плазма“. Търговците уверяват, че дарителят е изкарал COVID-19 преди два месеца, като обещават в деня на срещата да донесат и документ от положителния му PCR тест.

В тази връзка прокурор при Софийска районна прокуратура образува досъдебно производство за извършено престъпление общ характер. Разследването е възложено на СДВР.

Още по темата

Тръмп забрани 7 китайски приложения заради опасност от проследване и изграждане на досиета с лична информация

Предишна новина

Китай не позволи на СЗО да разследва произхода на COVID-19

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 1
    007 | нерегистриран
    1
    0

    Пропуснали са да кажат за какво точно престъпление

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.