Прокуратурата се задейства срещу джебчии по сигнал от Лондон


След като не намери проблем с варненските джебчии, въпреки че бяха показани на живо как "работят" хората, българската прокуратура се задейства по сигнал на британските полицейски служби, но отказва да съобщи кои са заподозрените лица.

При обиските са иззети са валута и бижута за над 1.2 млн. лева, съобщи прокуратурата. Няма информация за задържани джебчии.

В Софийска градска прокуратура е постъпил сигнал от компетентните власти на Обединено Кралство Великобритания и Северна Ирландия за провеждащо се разследване срещу български граждани, извършващи организирано престъпления в Лондон – джебчийски кражби, просия и трафик на хора, както и за извършени банкови преводи към България, се казва в съобщението на прокуратурата.

Българската прокуратура е образувала дело за пране на пари. Не се съобщава срещу кого се води то.

В хода на разследването е установено, че заподозрените лица притежават банкови касети в банките ДСК и в ОББ.

С разрешение на Софийския градски съд банковите касети са отворени. В тях са намерени евро и британски лири за около 200 000 лв., както и значително количество - общо 721 броя златни накити, златни монети, диаманти, брилянти и други скъпоценни камъни, скъпи часовници на обща стойност не по-малка от 1 млн. лева, се казва в съобщението на прокуратурата.

Запорирани са банковите сметки на разследваните лица. Назначени са данъчни ревизии.

Провеждат се активни процесуално-следствени действия, включително и по реда на международната правна помощ. Осъществяват се интензивни контакти с британските полицейски служби.

В началото на юни българската полиция проведе акция срещу джебчиите в град Игнатиево до Варна, при която бяха задържани 13 души, но в последствие освободени всичките. Към момента няма официална информация дали прокуратурата е предприела мерки по разкритата схема на работа на джебчиите във Варненско, за която се разбра след излъчен репортаж по Нова телевизия.

Няма да съдят Бергендорф за дрога

Предишна новина

Съд вдигна ръце от питбули убийци

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.