Прокуратурата проверява новите адресни регистрации в Трекляно


С наближаване на изборите, иначе пустата и отдалечена община Трекляно се оказа предпочитано място за живеене. Само от началото на годината новорегистрираните жители са 300, а тези по постоянен адрес са 500.

Малкото хора, които екипът на Нова срещна днес по улиците, останаха изненадани от факта, че общината е станала толкова многолюдна. "Носят се слухове, че покрай изборите се регистрират хора. Просто трябва да има закон за тази работа", коментираха някои от жителите на общината.

"Тече проверка на прокуратурата. Комисия от община Трекляно също е извършила оглед на места, където имаме малко по-голяма регистрация и очакваме решението на Районната прокуратура в Кюстендил", обясни кметът Радко Петрунов. Според него регистрирани са основно хора, които прекарват почивните дни в Трекляно при възрастните си родители, както и хора, които ползват общинска земя.

По постоянен адрес в една от къщите в Трекляно живеят само двама души. От началото на годината, обаче новодомците са общо девет. Екипът на Нова не успя да открие нито един от тях. Иначе и на тези избори общината се готви да отчете изключително висока избирателна активност.

Съдът в Бургас: Няма доказателства, че братя Чепишеви са иманяри

Предишна новина

Тарашиха палати на телефонни измамници

Следваща новина

Коментари

3 Коментара

 1. 3
  .добри.дол | нерегистриран
  1
  0

  Радко.кмете.заради.твойта.алчност.исебелюбие.отидохме.в.ада.край.на.рахатлъка

 2. 2
  .добри.дол | нерегистриран
  1
  0

  Радко.кмете.заради.твойта.алчност.исебелюбие.отидохме.в.ада.край.на.рахатлъка

 3. 1
  ширупо.добри.дол | нерегистриран
  1
  0

  Радко.поядохме.попихме.но.след.изборите.накъде.тая.русата.фурия.ще.те.отвее.и.вън.от.благинките.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.