Прокуратурата обвини мъж за побой над 67-годишен човек пред внуците му


Софийската районна прокуратура (СРП) е повдигнала обвинение на 30-годишния Борис Петров за хулиганство. Той е заподозрян за участие в побой в столичната Борисова градина, когато няколко души са нападнали и били 67-годишен човек пред двамата му невръстни внуци.

Това съобщиха от държавното обвинение в понеделник с уточнението, че обвиняемият е задържан с прокурорска мярка за 72 часа. Подобно на много други такива случаи разследващите не обясняват защо заподозрените се разследват единствено за хулиганство, а не за по-тежкото – престъпление от омраза.

67-годишния Красимир Иванов бе пребит на 17 юли близо до стадион "Българска армия" от петима скинари, които бяха помислисли него и внучетата му за роми. Мъжът е загубил съзнание за известно време заради ударите в главата и е претърпял спешна операция, за да бъде спасено окото му, след като един от многобройните удари по главата счупил очилата и наранил окото.

По негови сведения единият от биячите му е имал татуировка "Кръв и чест". От българския клон на крайнодясната организация, забранена в редица западни страни, отрекоха техни членове да са сред побойниците.

Ние им плащаме да ни пазят, но трябва да се пазим и от тях

Предишна новина

Килия за бащата, хвърлил бебето си в тоалетна

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.