Прокуратурата: КАТ да засили контрола на пътя


КАТ да засили контрола по пътищата, поиска Върховната административна прокуратура (ВАП) и изпрати предложение до шефа на Националната полиция да организира подчинените си така, че да си вършат работата по Закона за движение по пътищата.

До предложението на ВАП се стигнало, след като по нейно разпореждане окръжните и районните прокуратури в страната проверили всички полицейски дирекции и управления.

След анализ се оказало, че през м. г. е намалял броят на актовете за административни нарушения и електронните фишове в сравнение с 2014 и 2013 г. В някои областни дирекции и районни управления спадът бил в пъти.

В същото време имало и такива, в които се забелязвало увеличаване на броя на актовете и фишовете.

Друго нарушение, при това масово, било, че полицаите прекратявали наказателните преписки без мотивирана рeзолюция, каквото е изискването на Закона за административните нарушения и наказания. Значителен бил процентът на отменените наказателни постановления, като в някои дирекции на МВР той превишавал половината от обжалваните.

МВР трябва да увеличи контрола на пътя и качеството на работата си, препоръчва ВАП.

Районните и окръжните прокуратури изпратили 25 предложения до структурите на МВР, в които се натъкнали на тези пропуски - малко фишове и актове, прекратяване на преписки без мотиви.

От ВАП изпратили и писмо на шефа на Националната полиция, към която е КАТ, да вземе мерки катаджиите да работят повече и да следят дали се спазва законът.

Откраднаха предизборно самоличността на Вяра Анкова, конституционен съдия и още десетки

Предишна новина

Каталуния гласува за провеждане на референдум за независимост

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.