Прокуратурата иска старозагорец, уринирал върху българския флаг, да бъде настанен за изследване в психиатрия

Прокуратурата иска старозагорец, уринирал върху българския флаг, да бъде настанен за изследване в психиатрия
Михаил Михайлов, факсимиле: "Гласът на Стара Загора"

На 21 декември 2020 г. Специализираната прокуратура внесе в Специализираният наказателен съд искане обвиняемият за престъпление против Републиката и за хулиганство на публично място, извършено с изключителен цинизъм и дързост - Михаил Михайлов от Стара Загора, да бъде настанен за изследване в психиатрична клиника, съобщиха от държавното обвинение.

Съобразявайки внесеното искане, на 22 декември 2020 г., на основание на чл. 70 от НПК, Апелативния специализиран наказателен съд остави без разглеждане мярката за неотклонение на Михайлов, докато не бъде решен въпросът с вменяемостта на лицето.

Михайлов е привлечен към наказателна отговорност  (за престъпления по чл. 108, ал 2 и чл. 325, ал.2 от НК) за това, че на 7 септември 2020 г., на неустановено място в гр. Стара Загора, уринирал върху знамето на Република България, заснел деянието си на видео и същия ден го публикувал в интернет пространството. На 1 ноември 2020 г. в социалните мрежи се появи нов видеоклип със същото със същото съдържание, този път недалеч от оградата на  специализираното правосъдие на ул. „Черковна“ 90 в столицата.

За същото престъпление, извършено на 29 май 2018 г. пред сградата на Съдебната палата в София той бе осъден (на 18 юли 2019 г.) от Специализирания наказателен съд на 1 година и 10 месеца лишаване от свобода с 4-годишен изпитателен срок.

Предстои Специализираният наказателен съд да се произнесе по искането на първоинстанционната прокуратура за установяване психиатричното състояние на обвиняемия.

Още по темата

Възобновяваме полетите от Великобритания, на границата ще се прави антигенен тест и следва карантина

Предишна новина

Разярен съпруг застреля трима френски жандармеристи и подпали къщата си

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

 1. 1
  | нерегистриран
  4
  0

  А какви са последиците за юнакът от НСО който захвърли българския фраг, при случая Росенец от лятото?
  А да-военна прокуратура се произнесе-престъпление няма.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.