Прокуратурата, ДАНС и МВР със специално звено за изборите


Прокуратурата, ДАНС и МВР създадоха специално звено за сигнали за престъпления, свързани с изборния процес. Целта пред трите институции е да има бърза реакция след подадени сигнали за купуване на гласове или други нарушения. Звеното ще работи постоянно, както в момента, така и в самия изборен ден. 

По думите на говорителя на главния прокурор Сийка Милева, целта е да се проведе законосъобразен изборен процес. „Целта за създаването на това звено е да се гарантират политическите права на българските гражданите, както и да се проведе едно законосъобразно провеждане на изборния процес в страната ни. Прокуратурата винаги е била активна в противодействието срещу престъпления, свързани с политическите права на гражданите. Напомням, че купуването и продаването на гласове е престъпление по Наказателния кодекс в България”, заяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

С 2:1: И САС смята, че Огнян Донев не дължи на хазната 63 млн. лв. от неплатени данъци

Предишна новина

Чистачки обраха пенсионер

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 1
    manuela de las | нерегистриран
    0
    0

    Аз съм най-щастливият човек в света, който получи моя заем от Personalloanesay@gmail.com днес. Вие, които се нуждаете от заем, можете да опитате, това е добра компания за заем

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.