Прокопиев: Борисов даде публичен знак на прокурорите кога да действат


Бизнесменът и издател Иво Прокопиев определи обвинението, което прокуратурата му повдигна, като "скалъпена история", която няма нищо общо с фактите и правото. През седмицата той беше обвинен заедно с двама бивши министри – Трайчо Трайков и Симеон Дянков, заради продажбата на акциите на ЕВН, съобщи бТВ.

"След няколко пресконференции на прокуратурата, да не говоря колко прессъобщения, аз и до момента не знам в какво точно ме обвиняват, че съм извършил, подчерта Прокопиев в предаването.

Бизнесменът подчерта, че пазарът е определил цената, на която се продават тези акции (фирма на Прокопиев - "Булброкърс", е консултант на търгуването на 33 държавни процена от ЕВН, б.р.), а политическото решение да се продават е взето от компетентните органи – правителството, Агенцията за приватизация. "Механизмът за продажба е под надзора на Комисията за финансов надзор. Никъде скрито-покрито няма. Ако някой е отговорен и са допуснати нередности, това са ръководителите на тези три ведомства", поясни той.

Според него Бойко Борисов с изказването си, че Прокопиев му е довел Трайчо Трайков и Симеон Дянков, е дал сигнал - публичен знак на прокуратурата да действа. "Видимо политически насърчени от г-н Борисов и другите среди, които имат влияние във ВСС и прокуратурата - групата около ДПС, Ахмед Доган и Делян Пеевски".

"Не е вярно, че съм препоръчал който и да е министър на премиера Бойко Борисов – нито Трайков, нито Дянков, подчерта Прокопиев. "Те са избирани по напълно политически критерии от ГЕРБ, допълни бизнесменът.

Той обаче обеща, че ще търси компенсация, защото този бизнес е смазан - първо с усилията на Стоян Мавродиев (бившия шеф на КФН, б.р.), а сега и с "тази история".

Прокопиев изтъкна също, че не стои зад партия "Да, България" на Христо Иванов, не е и сред дарителите й. Той обаче отбеляза, че е част от тази общност и мисли с тези хора по сходен начин.

Бизнесменът посочи, че няма никаква информация по процеса със сформирането на бъдещия служебен кабинет.

Той не прогнозира какво може да се очаква от предстоящите парламентарни избори, но изтъкна, че вижда нарастваща нетърпимост и увеличаващо се разбиране за хората откъде идва проблемът.

Прокопиев определи като успешен президентския мандат на Росен Плевнелиев.

10 обявени за издирване са задържани в Бургаска област

Предишна новина

"Хюриет": България е съучастник на Фетхуллах Гюлен и ПКК за трафик на кюрди

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.