Прекратиха разследването за смъртта на дядо Кирил


Непосредствената причина за смъртта е удавяне, настъпило вследствие на спазъм на сърдечната мускулатура

Няма престъпление около кончината на Варненския и Великопреславски митрополит Кирил, обяви Варненската районна прокуратура. Тя постанови прекратяване на досъдебното производство, водено във връзка с удавянето му на 9 юли 2013 г.

От извършените действия по разследване и събраните доказателства: показания на свидетели, в това число и очевидци; писмени доказателства – медицинска документация, справки от Института по океанология - Варна, от НИМХ към БАН и препис-извлечение от акта за смърт, както и от заключенията на изготвените по делото съдебномедицинска, съдебнo-химическа и комплексна съдебномедицинска експертиза по писмени данни, безспорно е установено, че сутринта на 9 юли м.г. митрополит Кирил е плувал сам в морето. Местопроизшествието е неохраняемият плаж на резиденция "Евксиноград", между буната на рибарско селище "Траката" и почивната станция на МВР, като във водата не са се намирали други лица.

Непосредствената причина за смъртта е удавяне, настъпило вследствие на спазъм на венечните съдове и остро настъпили изменения в миокарда, съответстващи на инфаркт в ранния стадий, който от своя страна е довел до изпадане в безпомощно състояние и условия за вдишване на вода - механична асфикция, обясни говорителят на прокуратурата Десислава Йотова.

Все още не е приключило разследването за изчезналите ценни вещи от покоите на митрополита, което започна след смъртта му.

Жулиета ЦВЕТКОВА

Съдът произнесе присъдите по аферата "Щастливото бебе"

Предишна новина

Преназначиха магистрати и служители от Военно-окръжна прокуратура-Плевен

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.