Правосъдният министър обсъжда с колеги от ЕС работата на съдебната власт в пандемия

Правосъдният министър обсъжда с колеги от ЕС работата на съдебната власт в пандемия
Правосъдният министър Данаил Кирилов участва в заседание на Съвета на Европейския съюз „Правосъдие и вътрешни работи“, снимки:МП

Министърът на правосъдието Данаил Кирилов участва в неформалното заседание на Съвета на Европейския съюз „Правосъдие и вътрешни работи“ (част „Правосъдие“), което се проведе чрез видеоконференция в понеделник. Това е първата среща на министрите на правосъдието в рамките на стартиралото през месец юли Германско председателство на Съвета на ЕС, съобщиха от правосъдното ведомство.

По време на заседанието ще бъдат проведени дискусии относно преодоляването на пандемията от коронавирус Covid-19 в европейските демокрации при пълно зачитане на върховенството на правото. По-конкретно ще се състои обмен на мнения относно пропорционалността, прозрачността и отчетността при въвеждане на ограничителните мерки, както и по отделни въпроси на функционирането на съдебните системи по време на кризата, предизвикана от коронавируса .            

Министрите ще обсъдят и противодействието на дезинформацията и речта на омразата, които представляват особена заплаха за демократичните общества в условията на Covid-19.

Европейската комисия ще представи и новата Стратегия на ЕС за правата на жертвите – 2020-2025 г.

Още по темата

Викат Борисов на разпит в Специализираната прокуратура заради Бобоков

Предишна новина

"Правен свят" с ново лице и нови рубрики

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.