Повдигнаха обвинение на жената, опитала се да ограби оборота на столичен магазин

Повдигнаха обвинение на жената, опитала се да ограби оборота на столичен магазин
Снимка: Pixabay

Софийската районна прокуратура привлече към наказателна отговорност обвиняемата Г. Б., на 34 години, за опит за въоръжен грабеж в столичен магазин на ул. ''Черковна''. Обвинението е за  престъпление по чл. 198, ал. 1, пр. 1 и пр. 2, вр. чл. 18, ал. 1 от НК.

34-годишната е опитала да отнеме чужди движими вещи – парична сума в размер на 1897,03 лева, собственост на магазина, от владението на касиерката на смяна, като употребила сила и заплашване. Обвиняемата нанесла удар с тухла в областта на темето на охранителя, след което стигнала до каса в търговския обект, извадила пистолет и заявила на висок тон: „Това е грабеж! Отвори сейфа!“ и започнала да нанася удари по сейфа на касата. Опитът за грабеж останал недовършен и жената е задържана от служители на магазина до пристигане на полицейски екипи.

Престъплението, за което Г. Б. е привлечена като обвиняема, е наказуемо с лишаване от свобода от три до десет години.

Предвид високата обществена опасност на деянието, дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на обвиняемата за срок до 72 часа. Предстои да бъде изготвено и внесено искане до Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо нея.

Още по темата

Здравният министър иска мерките да останат и след 21 декември

Предишна новина

Между „Осанна” и „Разпни го”: Как Георги Георгиев от БОЕЦ вече не иска прокурор за ген. Мутафчийски, а помощ

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.