Потрошена пътничка съди шофьор на автобус


Пътничка, счупила левия си крак докато слизала от автобус по линия 27, обвини шофьора, че е потеглил, без да я изчака и причинил травмата . Пловдивският районен съд обаче го оправда, защото показанията на куп свидетели сочат, че той не само не е тръгнал, без да я види, а е слязъл, за да помогне.

Случаят е отпреди близо 5 години. Около 14.18 часа на 16 декември 2102 г. автобусът спрял на спирката пред "Тримонциум". Жената тръгнала да слиза, но паднала на лявата си страна, от което последвали тежки счупвания.

Наложило се лявата тазобедрена става да бъде сменена и възстановяването отнело доста време. След инцидента на място били извикани линейка и полиция и прокуратурата започнала разследване по случая.

В крайна сметка водачът се сдобил с обвинение за нарушаване на Закона за движение по пътищата и бягство от местопроизшествието.

Прегледаните показания на GPS-а и назначените автотехнически експертизи обаче показват, че престоят на автобуса на спирката е продължил минута и половина, което изключва версията водачът да е тръгнал, преди да са слезли всички.

Част от пътниците свидетелстват, че след падането шофьорът и кондукторката слезли, за да видят дали жената се нуждае от тяхната помощ.

Приятелка на пострадалата, която била заедно с нея в рейса, дава противоречиви показания не само за механизма на травмата, а и за това, дали возилото е било с платформа, или със стъпала. Затова съдът не ги приема за достоверни и оправдава шофьора.
Прокуратурата и частното обвинение имат право да протестират присъдата пред Окръжния съд. /Марица.бг

Чиновник е допуснал гаф с мебели за 2,3 млн. лв. за председателството ни на ЕС

Предишна новина

Любовница на Фатик и Куйович осъдена за 44 грама марихуана

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.