Постоянен арест за поредната пияна зад волана, убила човек на пътя

Постоянен арест за поредната пияна зад волана, убила човек на пътя

Софийски градски съд (СГС) взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 40-годишна жена, убила човек на пътя след употреба на алкохол съобщиха от държавното обвинение.

Жената, с инициали Р.Б., е привлечена към наказателна отговорност за това, че на 17 декември 2020 г. около 22.50 часа в София при управление на автомобила си „Порше”-„Кайен Турбо С”, движейки се по ул.”Бойчо Бойчев” в посока от бул.“Президент Линкълн“ към ул.„Суходолска“, в района на №83, нарушила правилата за движение по ЗДвП, като при платното за движение с две пътни ленти, навлязла  в лентата за насрещно движение без да контролира непрекъснато управлявания от нея автомобил и реализирала пътнотранспортно произшествие с насрещно движещия се лек автомобил, марка „Фолксваген”, модел „Поло. В резултат на това тя по непредпазливост е причинила смъртта на водача на другия автомобил, както и средна телесна повреда на пътника в него. Водачката на лекия автомобил е извършила престъплението в пияно състояние.

Разследването по досъдебното производство продължава.

От прокуратурата отбелязват, че това е пореден случай на грубо нарушаване на правилата за движение по пътищата при управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол, в следствие на което загиват невинни граждани.

В тази връзка по-рано през годината главният прокурор Иван Гешев отправи към законодателната и изпълнителната власти експертни предложения за изменение на Наказателния кодекс, чието приемане би спомогнало за ограничаване на извършването на този вид престъпления. Народното събрание все още дори не е провело обсъждане на направените предложения.

Още по темата

Парламентът се отчете: 240 депутати са внесли общо 119 законопроекта за годината

Предишна новина

СБЖ и студенти защитиха отстранения от СУ проф. Михаил Мирчев

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.