Постоянен арест за мъжа, потрошил магазин във Велико Търново


Оставиха за постоянно в ареста 25-годишния мъж, който потроши магазин за дрехи посред бял ден във Велико Търново. Той е привлечен като обвиняем за повреждане на чужди вещи, хулиганство и опит за кражба. 

От прокуратурата уточняват, че при посегателството над търговския обект, мъжът направил и опит да вземе касов апарат на стойност 400 лева. Кражбата обаче останала недовършена.

В периода 11.02.2021 г. – 23.02.2021 г., в Арбанаси и във Велико Търново, при условията на продължавано престъпление, противозаконно повредил чужди движими и недвижими вещи и с това причинил на собствениците вреди в общ размер на 4 910 лв.  

Съдът е уважил становището на наблюдаващия прокурор, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието на лицето и че е налице опасност да се укрие и да извърши други престъпления.

Определението на съда подлежи на обжалване пред Окръжния съд във Велико Търново. Разследването продължава под ръководството на Районната прокуратура в града.

Делото за побоя над журналиста Слави Ангелов ще се гледа по общ ред

Предишна новина

КС образува дело по казуса за фигурата на прокурора, разследващ главния

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.