Постоянен арест за двама от обвинените за побоя над журналиста Слави Ангелов

Постоянен арест за двама от обвинените за побоя над журналиста Слави Ангелов
Слави Ангелов, журналист, снимка:БГНЕС

Апелативният специализиран наказателен съд потвърди определението на първата съдебна инстанция, с което бе отхвърлено искането за изменение на мерките за неотклонение „Задържане под стража“ в по-леки на братята Николай и Георги Асенови - обвинени като физически извършители на побоя над журналиста Слави Ангелов на 17 март 2020 г. в София.

Главният редактор на в. "168 часа" и разследващ журналист Слави Ангелов беше пребит с метални пръти пред дома си на 17 март.

В открито съдебно заседание въззивният съд потвърди изцяло и тезата на Апелативната специализирана прокуратура, че доказателствата по делото са основание да се предположи участието на двамата в престъплението, за което са обвинени. Не се е преминала и опасността те да извършат престъпление, ако са на свобода.

Ангелови бяха задържани на 23 април 2020 г. заедно с трети участник в тежкото престъпление - ММА боецът Бисер Митрев. Първоначално на него също бе определена най-тежка мярка за процесуална принуда. На 15 октомври 2020 г. съдът съд я измени в „Домашен арест“ поради здравословни причини.

Определението на Апелативния специализиран наказателен съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

Още по темата

Зоран Заев: Задължението на Европа е да подхранва нашата македонска идентичност

Предишна новина

Нови 16 години затвор за Емил Милев, този път за въоръжен грабеж в магазин „Била“

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.